Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 6 gałązek natki pietruszki, tylko liście
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 400 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 1 płaska łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków
- 2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
- 15 - 20 g bułki tartej
- 1 jajko
- 2 łyżeczki soli
- 700 g czerwonej kapusty, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 2 łyżki ziaren sezamu, do posypania
- 2 pomarańcze, ekologiczne
- 50 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1347 kJ / 321 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 Std. 55 Min
Kurczak w winie
1 Std. 50 Min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Kapusta czerwona na ciepło
1h 40min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Gulasz wołowy z papryką
1h 25min
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1 godz. 10 min