Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 6 gałązek natki pietruszki, tylko liście
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 400 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 1 płaska łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków
- 2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
- 15 - 20 g bułki tartej
- 1 jajko
- 2 łyżeczki soli
- 700 g czerwonej kapusty, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 2 łyżki ziaren sezamu, do posypania
- 2 pomarańcze, ekologiczne
- 50 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1347 kJ / 321 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1h 10min
Gulasz cielęcy
1 Std. 15 Min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2h 10min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 Std. 30 Min
Klopsy królewieckie
2h 10min
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 45 Min
Ossobuco po mediolańsku
1h 10min
Kotlety mielone z jabłkiem i szałwią
1小时 35 分钟
Wołowina w piwie po flamandzku
1 Std. 45 Min
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1小时 35 分钟
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 Std. 20 Min