Urządzenia i Akcesoria
Pulpety wołowe z czerwoną kapustą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
1 płaska łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
-
2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
-
15 - 20 g bułki tartej
-
1 jajko
-
2 łyżeczki soli
-
700 g czerwonej kapusty pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
2 łyżki ziaren sezamu do posypania
-
2 pomarańcze ekologiczne
-
50 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28.3 g
Kalorie
1347 kJ /
321 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
7.1 g
Węglowodany
29.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1 Std. 10 Min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 Min
Orientalne gołąbki w sosie słodko-kwaśnym
1 Std. 15 Min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 Std.
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 Std. 20 Min
Roladki z piersi indyka
2 Std. 30 Min
Marynata winna
15 Min
Azjatyckie curry z dynią i żeberkami
1 Std. 40 Min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
50 Min
Klopsy królewieckie
2 Std. 10 Min
Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)
25 Min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 Std.