Pulpety wołowe z czerwoną kapustą
TM5 TM6

Pulpety wołowe z czerwoną kapustą

3.3 (40 ocen)

Składniki

  • 15 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 6 gałązek natki pietruszki, tylko liście
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 1 płaska łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków
  • 2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
  • 15 - 20 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki soli
  • 700 g czerwonej kapusty, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
  • 2 łyżki ziaren sezamu, do posypania
  • 2 pomarańcze, ekologiczne
  • 50 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1347 kJ / 321 kcal
Białko
28.3 g
Węglowodany
29.4 g
Tłuszcz
13 g
Błonnik
7.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy