
Urządzenia i Akcesoria
Bigos z czerwonej kapusty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej (np. śląskiej lub toruńskiej), pokrojonej w półplasterki
-
700 g czerwonej kapusty pokrojonej na 5 cm kawałki
-
350 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g rodzynek
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 - 20 g cukru
-
2 goździki
-
2 liście laurowe, suszone
-
200 g czerwonego wina, wytrawnego
-
150 - 200 g wody
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
10 - 20 g mąki ziemniaczanej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
306 kcal /
1284 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
38.8 g
Błonnik
7.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Hekele
2 godz. 40 min
Bigos staropolski
1 godz. 35 min
Kawior z pieczarek
30 min
Sałatka rosyjska z burakami
1 godz. 10 min
Rabarbarowa lasagne
1 godz. 10 min
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45 min
Fasolotto z kalafiorem
13 godz. 55 min
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25 min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 godz. 55 min
Kotlety z wątróbki
35 min