
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Wytrawny flan jajeczny
-
jajka4
-
pełnotłustego mleka (3,2% tłuszczu)100 g
-
soli morskiej½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
Zupa ziemniaczano-szpinakowa
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
oleju20 g
-
korzenia selera40 g
-
marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki100 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki200 - 250 g
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry80 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 łyżeczka
-
pieprzu, mielonego plus dodatkowa ilosć do smaku¼ łyżeczki
-
liści szpinaku, świeżych250 g
-
śmietany 30% tłuszczu80 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
191 kcal /
797 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
2.5 g