![Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1EA77056-A562-4BD1-8621-34A46DBBFAF8/Derivates/6a657b7d-8383-473d-b9fc-57f0ab952674.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 250 g selera naciowego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 200 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 15 - 20 g octu jabłkowego
- 40 g oliwy z oliwek
- 10 - 15 g miodu
- 2 szczypty soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- żurawina, suszona, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 6 porcji
- Kalorie
- 3776.7 kJ / 902.1 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Tłuszcz
- 71.4 g
- Błonnik
- 12.9 g