Urządzenia i Akcesoria
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
250 g selera naciowego pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
15 - 20 g octu jabłkowego
-
40 g oliwy z oliwek
-
10 - 15 g miodu
-
2 szczypty soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
żurawina, suszona do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 6 porcji
Białko
12 g
Kalorie
3776.7 kJ /
902.1 kcal
Tłuszcz
71.4 g
Błonnik
12.9 g
Węglowodany
67.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON GRILLOWY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6, TM7)
15 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)
15 min
Sałatka Waldorf
15 min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 godz. 55 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Surówka z selera na słodko
15 min