Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem

Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem

4.2 314 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

  • orzechów włoskich, łuskanych
    50 g
  • selera naciowego pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    250 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    200 g
  • ząbek czosnku
    1
  • octu jabłkowego
    15 - 20 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • miodu
    10 - 15 g
  • soli
    2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • żurawina, suszona do dekoracji

Wartości odżywcze na 6 porcji

Kalorie 902.1 kcal / 3776.7 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 71.4 g
Węglowodany 67.7 g
Błonnik 12.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...