Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pora z serem owczym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
700 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
30 g masła
-
900 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
200 g sera owczego (typu feta lub mizithra) pokrojonego w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
-
papryka słodka, mielona do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
540 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1172.3 kJ /
280.2 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Węglowodany
22.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TURECKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min