Zupa krem z pora z serem owczym

Zupa krem z pora z serem owczym

3.5 133 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 700 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 30 g masła
  • 900 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
  • 200 g sera owczego (typu feta lub mizithra) pokrojonego w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
  • papryka słodka, mielona do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 540 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 1172.3 kJ / 280.2 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 22.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...