Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
TM5 TM6

Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto

4.6 (20 ocen)

Składniki

Pesto

  • 30 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 4 ząbki czosnku
  • 12 liści bazylii, świeżej
  • 100 g oliwy z oliwek

Zupa

  • 30 g cebulki dymki, tylko białej części
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g bulwy kopru włoskiego
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 100 g pomidorów, bez skóry
  • 100 g grochu suszonego, połówek
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 1100 g wody
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 75 g makaronu, penne

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1284 kJ / 460 kcal
Białko
13.4 g
Węglowodany
40.1 g
Tłuszcz
30.9 g
Błonnik
7.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie