Urządzenia i Akcesoria
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Pesto
-
100 g oliwy z oliwek
-
30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
4 ząbki czosnku
-
12 liści bazylii, świeżych
Zupa
-
30 g cebuli dymki tylko białej części
-
3 ząbki czosnku
-
20 g bulwy kopru włoskiego
-
10 g oliwy z oliwek
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
100 g pomidorów bez skóry
-
100 g grochu suchego, połówek
-
100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1100 g wody
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
75 g makaronu, suchego, typu penne
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.4 g
Kalorie
1284 kJ /
460 kcal
Tłuszcz
30.9 g
Błonnik
7.6 g
Węglowodany
40.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Zupa z wiosennych warzyw
35 min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1 godz. 40 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1 godz. 45 min
Krupnik z grzybami
45 min
Toskańska zupa fasolowa
50 min