
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 100 g oliwy z oliwek
- 30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 4 ząbki czosnku
- 12 liści bazylii, świeżych
Zupa
- 30 g cebuli dymki tylko białej części
- 3 ząbki czosnku
- 20 g bulwy kopru włoskiego
- 10 g oliwy z oliwek
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 100 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 100 g pomidorów bez skóry
- 100 g grochu suchego, połówek
- 100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 1100 g wody
- 1 - 2 łyżeczki soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 75 g makaronu, suchego, typu penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 460 kcal / 1284 kJ
- Białko
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 30.9 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 godz. 30 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1 godz. 40 min
Zupa z wiosennych warzyw
35 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1 godz. 45 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Toskańska zupa fasolowa
50 min