Wersje kompatybilne
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (ok. 150 g każda)
- 3 ząbki czosnku
- 15 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (opcjonalnie)
- 750 g pomarańczy, ekologicznych, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki, plus dodatkowe 8 plastrów, ze skórą, do papilotów
- 25 g miodu
- 50 g sosu sojowego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- 200 g wody
- 4 łyżki ziaren sezamu, uprażonego, do posypania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2109 kJ / 503 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwica wołowa z warzywami
50min
Królik w sosie 'Marengo'
1 Std. 10 Min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30min
Wołowina w piwie po flamandzku
1h 45min
Sauté z cielęciny
1 Std. 25 Min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 Std. 10 Min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 Min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 Std. 20 Min
Wołowina z pieczarkami
30min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 Std. 10 Min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45min