Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym

Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym

3.1 44 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

  • 4 piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (ok. 150 g każda)
  • 3 ząbki czosnku
  • 15 g skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
  • 750 g pomarańczy ekologicznych, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki, plus dodatkowe 8 plastrów, ze skórą, do papilotów
  • 25 g miodu
  • 50 g sosu sojowego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g wody
  • 4 łyżki ziaren sezamu (opcjonalnie) uprażonego, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 49 g
Kalorie 2109 kJ / 503 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...