Urządzenia i Akcesoria
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
-
4 piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (150-200 g każda)
-
3 ząbki czosnku
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
500 g pomarańczy pokrojonych na kawałki, plus dodatkowo 8 plastrów ekologicznej pomarańczy ze skórą
-
60 g miodu
-
50 g sosu sojowego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
sól do oprószenia
-
150 g wody
-
20 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
-
4 łyżeczki ziaren sezamu uprażonego, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
36.8 g
Kalorie
1561.3 kJ /
373.2 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
4.7 g
Węglowodany
37.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W PAPILOTACH
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Polędwica à la Wellington
2 godz. 10 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min