
Urządzenia i Akcesoria
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
4 piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (ok. 150 g każda)
-
3 ząbki czosnku
-
15 g skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
-
750 g pomarańczy ekologicznych, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki, plus dodatkowe 8 plastrów, ze skórą, do papilotów
-
25 g miodu
-
50 g sosu sojowego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
200 g wody
-
4 łyżki ziaren sezamu (opcjonalnie) uprażonego, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
49 g
Kalorie
2109 kJ /
503 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W PAPILOTACH
10 Przepisów
Polska
Polska