
Urządzenia i Akcesoria
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (ok. 150 g każda)4
-
ząbki czosnku3
-
skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek15 g
-
pomarańczy ekologicznych, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki, plus dodatkowe 8 plastrów, ze skórą, do papilotów750 g
-
miodu25 g
-
sosu sojowego50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
wody200 g
-
ziaren sezamu (opcjonalnie) uprażonego, do posypania4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
503 kcal /
2109 kJ
Białko
49 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W PAPILOTACH
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min