
Urządzenia i Akcesoria
Soczewica garam masala z ryżem basmati
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
orzeszków ziemnych, prażonych, solonych40 g
-
ryżu białego, basmati Melvit200 g
-
wody1800 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
czerwonej soczewicy, suszonej Melvit180 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku3 - 4
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry5 - 10 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę200 g
-
kminu rzymskiego, mielonego2 łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
kolendry, mielonej1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
-
przyprawy garam masala2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
jogurt grecki ilość do podania
-
kolendra, świeża tylko liście, ilość do podania
-
czarnuszki Melvit2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
356 kcal /
1490.5 kJ
Białko
15.5 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
62.5 g
Błonnik
7.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska