
Urządzenia i Akcesoria
Risotto pomarańczowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g masła
-
10 g oliwy z oliwek
-
300 g ryżu do risotto np. arborio
-
40 g białego wina, wytrawnego
-
20 - 30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
720 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty szafranu, mielonego
-
15 g skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.2 g
Kalorie
1201.8 kJ /
287 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
40.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska