Urządzenia i Akcesoria
Risotto pomarańczowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
50 g sera pecorino, pokrojonego na kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g masła
-
10 g oliwy z oliwek
-
300 g ryżu do risotto np. arborio
-
40 g białego wina, wytrawnego
-
20 - 30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
720 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego, pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty szafranu, mielonego
-
15 g skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.2 g
Kalorie
1201.8 kJ /
287 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
40.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5 godz. 15 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z kurkami
35 min
Risotto z parmezanem
30 min
Risotto z wędzonym serem
30 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min