
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, przekrojonego na pół
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
½ łyżeczki nasion kolendry
-
1 łyżeczkę nasion kminu rzymskiego
-
½ łyżeczki brązowej gorczycy
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g oliwy z oliwek
-
200 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
4 ½ łyżeczki soli
-
700 g wody
-
500 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
500 g różyczek kalafiora
-
100 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
2 łyżki soku z cytryny świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
kolendra, świeża (opcjonalnie) drobno pokrojona, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
160.6 kcal /
672 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
5.7 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
1783 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRÓL ZIEMNIAK
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegańskie chili
40 min
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 godz. 15 min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.