Risotto z jarmużem
TM5 TM6

Risotto z jarmużem

4.1 (148 ocen)

Składniki

  • 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 130 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na 3 cm kawałki, bez twardych części
  • 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 300 g ryżu do risotto, np. arborio
  • 150 g białego wina, wytrawnego
  • 850 g wody
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g masła

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2034 kJ / 486 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
59 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy