
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z jarmużem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
130 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na 3 cm kawałki, bez twardych części
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka
-
300 g ryżu do risotto typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
-
150 g białego wina, wytrawnego
-
850 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g masła
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
498.9 kcal /
2087.3 kJ
Białko
14.2 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
67.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
892.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska