
Urządzenia i Akcesoria
Dal makhani
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
50 g fasoli, suchej Kidney
-
800 g wody
-
250 g zielonej soczewicy, suszonej
-
250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka przyprawy garam masala
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
½ łyżeczki chili, suszonego mielonego
-
2 łyżeczki soli
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g jogurtu naturalnego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
335 kcal /
1404 kJ
Białko
15.7 g
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
38.2 g
Błonnik
6.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Chana masala
35 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Curry z serem paneer
5 godz.
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min