Dal makhani

Dal makhani

4.7 212 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • 50 g fasoli, suchej Kidney
  • 800 g wody
  • 250 g zielonej soczewicy, suszonej
  • 250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • 1 łyżeczka kolendry, mielonej
  • ½ łyżeczki chili, suszonego mielonego
  • 2 łyżeczki soli
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 250 g jogurtu naturalnego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 335 kcal / 1404 kJ
Białko 15.7 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 38.2 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...