Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z soczewicy i buraków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
350 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
270 g czerwonych buraków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
150 g korzenia pietruszki pokrojonego na 4 cm kawałki
-
80 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
200 g zielonej soczewicy, suszonej
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
3 ziarna pieprzu czarnego
-
2 liście laurowe, suszone
-
650 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
-
10 - 20 g czerwonego octu winnego10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
35 g koncentratu pomidorowego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
659.8 mg
Białko
17.7 g
Kalorie
1248.5 kJ /
298.4 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
10.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
47.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min