Wegetariańskie chili
TM5 TM6

Wegetariańskie chili

4.5 (51 ocen)

Składniki

  • 200 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
    lub 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g ząbków czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 750 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
    lub 750 g krojonych pomidorów z puszki
  • 200 g papryki (np. czerwona i zielona), pokrojonej w ok. 2 cm paski
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 150 g kukurydzy z puszki, odsączonej z zalewy
  • 500 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy (ok. 800 g przed odsączeniem)
  • 6 wegetariańskich kiełbas sojowo-grzybowych (450-600 g)
    lub 6 wegetariańskich kiełbas, dowolnych
  • 3 - 4 gałązki kolendry, świeżej, tylko liście
    lub 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1745 kJ / 418 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
13.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy