Szpinakowe gryczotto z kurkami

Szpinakowe gryczotto z kurkami

4.1 137 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g masła
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g kurek, świeżych oczyszczonych, całych
  • 150 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 100 g mleczka kokosowego
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (opcjonalnie) drobno pokrojonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 9.9 g
Kalorie 1309 kJ / 316 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 5.1 g
Węglowodany 41.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...