
Urządzenia i Akcesoria
Szpinakowe gryczotto z kurkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
kaszy gryczanej, niepalonej300 g
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki30 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki50 g
-
ząbki czosnku2
-
masła30 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kurek, świeżych oczyszczonych, całych200 g
-
liści szpinaku baby, świeżych150 g
-
mleczka kokosowego100 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (opcjonalnie) drobno pokrojonej5 - 10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
316 kcal /
1309 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
41.7 g
Błonnik
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40 min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Risotto z kurkami
35 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 godz. 10 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
1 godz.
Kaszotto z grzybami
40 min
Ratatouille z bobem
1 godz.
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min