Szpinakowe gryczotto z kurkami

Szpinakowe gryczotto z kurkami

4.1 131 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • kaszy gryczanej, niepalonej
    300 g
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    30 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • ząbki czosnku
    2
  • masła
    30 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • wody
    600 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • kurek, świeżych oczyszczonych, całych
    200 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    150 g
  • mleczka kokosowego
    100 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście (opcjonalnie) drobno pokrojonej
    5 - 10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 316 kcal / 1309 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 41.7 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...