Urządzenia i Akcesoria
Szpinakowe gryczotto z kurkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
300 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g masła
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g kurek, świeżych oczyszczonych, całych
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
100 g mleczka kokosowego
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (opcjonalnie) drobno pokrojonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.9 g
Kalorie
1309 kJ /
316 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
41.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ratatouille z bobem
1 Std.
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z kurkami
35 Min
Kaszotto z grzybami
40 Min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 Min
Risotto z jarmużem
50 Min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 Min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 Std. 10 Min
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 Min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 Min
Risotto z burakami i balsamico
40 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min