Urządzenia i Akcesoria
Hiszpański omlet ziemniaczany
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
400 g ziemniaków pokrojonych w 2 mm plastry
-
120 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
6 jajek
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
1936.4 kJ /
462.5 kcal
Tłuszcz
37.2 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
22.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LATO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50min.
Zapiekanka ziemniaczana
40min.
Gofry ziemniaczane z dodatkiem szparagów i jajka w koszulce
4hod. 5min.
Samosy z farszem ziemniaczanym
1hod. 40min.
Quiche z resztkami serów
1hod. 50min.
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1hod. 20min.
Ziemniaczane podpłomyki
13hod.
Makaron po alpejsku
45min.
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2hod. 50min.
Quiche z brokułami i kalafiorem
1hod. 50min.
Quiche z resztkami sera i wędlin
40min.
Podhalańskie moskole
1hod.