Urządzenia i Akcesoria
Hiszpański omlet ziemniaczany
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
400 g ziemniaków pokrojonych w 2 mm plastry
-
120 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
6 jajek
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
1936.4 kJ /
462.5 kcal
Tłuszcz
37.2 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
22.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LATO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Groszek z jajkiem
1 godz.
Gratin z ziemniaków (TM5)
50 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Dyniowe mac'n'cheese
50 min
Fasolotto z kalafiorem
13 godz. 55 min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 min
Wegetariański chowder z kukurydzą
30 min
Risotto z wędzonym serem
30 min
Makaron po alpejsku
45 min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1 godz.
Zapiekanka z kalafiora
55 min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min