Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 100 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 400 g ziemniaków, pokrojonych w 2 mm plastry
- 120 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 6 jajek
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1936.4 kJ / 462.5 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 Std. 5 Min
Ziemniaczane podpłomyki
13h
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 Std. 40 Min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1h 10min
Kołaczyki z bryndzą
1 Std. 40 Min
Podhalańskie moskole
1 Std.
Placki porowe z mięsnym farszem
1 Std.
Bliny z paprykowym ragout
2 Std.
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 Min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1h 10min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50min