Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem

Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem

4.1 208 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • makaronu, suchego, typu tagliatelle np. zielonego
    350 g
    350 g makaronu, świeżego, np. typu tagliatelle, zielonego
  • woda osolona, do gotowania makaronu
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 4 cm kawałki
    250 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu białego, mielonego
    2 szczypty
  • mieszanych ziół, suszonych
    ½ łyżeczki
  • zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
    150 g
  • jogurtu naturalnego
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 443 kcal / 1854.8 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 83.5 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 521.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...