Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem

Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem

4.1 225 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 350 g makaronu, suchego, typu tagliatelle np. zielonego
    350 g makaronu, świeżego, np. typu tagliatelle, zielonego
  • woda osolona, do gotowania makaronu
  • 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 250 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 4 cm kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
  • ½ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
  • 150 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
  • 200 g jogurtu naturalnego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 443 kcal / 1854.8 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 83.5 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 521.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...