Urządzenia i Akcesoria
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
350 g makaronu, świeżego, np. typu tagliatelle, zielonego350 g makaronu, suchego, typu tagliatelle np. zielonego
-
woda osolona, do gotowania makaronu
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 4 cm kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
½ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
-
150 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
200 g jogurtu naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
521.3 mg
Białko
15.8 g
Kalorie
1854.8 kJ /
443 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
83.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE MAKARONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
25 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM5, TM6)
40 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 5 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Risotto z grzybami bez alergenów
1 godz. 20 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min