
Urządzenia i Akcesoria
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
350 g makaronu, suchego, typu tagliatelle np. zielonego
-
woda osolona, do gotowania makaronu
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 4 cm kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
½ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
-
150 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
200 g jogurtu naturalnego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
443 kcal /
1854.8 kJ
Białko
15.8 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
83.5 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
521.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE MAKARONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Risotto z grzybami bez alergenów
1 godz. 20 min
Risotto z jarmużem
50 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Risotto z kurkami
35 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min