
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
350
g makaronu, suchego, typu tagliatelle, np. zielonego
lub 350 g makaronu, świeżego, np. typu tagliatelle, zielonego - woda, osolona, do gotowania makaronu
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oliwy z oliwek
- 250 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
- ½ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
- 150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 200 g jogurtu naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1854.8 kJ / 443 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 83.5 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 521.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami
50 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą
40 min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Spaghetti z sosem szparagowym
55 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min