
Urządzenia i Akcesoria
Krem paprykowy z pianką bazyliową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 - 160 g
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 - 160 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 - 90 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju30 g
-
wody200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
cukru1 szczypta
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
mleka150 g
-
liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji10
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
391 kcal /
1636 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
55 min
Krem z pomidorów z bazyliową śmietanką
30 min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z groszku
40 min