Krem paprykowy z pianką bazyliową

Krem paprykowy z pianką bazyliową

4.5 123 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 - 160 g
  • żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 - 160 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 - 90 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oleju
    30 g
  • wody
    200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • cukru
    1 szczypta
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • mleka
    150 g
  • liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
    10

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 391 kcal / 1636 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...