![Tatar z tuńczyka z kremem awokado Tatar z tuńczyka z kremem awokado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2579D551-EDCE-46B3-9481-F5294741B5BA/Derivates/BFC736AD-BB6A-4DF5-B1CB-F0A1D2C48009.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krem z awokado
- 160 g awokado, pokrojonego na kawałki
- ½ ząbka czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka skórki z limonki, otartej, ekologicznej, bez białych błonek
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Tatar z tuńczyka
- 60 - 70 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 5 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 150 g tuńczyka, świeżego, jakości sashimi, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 10 g oliwy z oliwek
- 5 g białego octu balsamicznego
- ½ łyżeczki skórki z limonki, otartej, ekologicznej, bez białych błonek
- 10 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 1 - 2 krople sosu Tabasco®
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu, mielonego
-
2
łyżki rzeżuchy
lub 2 łyżki kiełków rzodkiewki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2125 kJ / 507 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 Min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 Min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 Std. 25 Min
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25 Min
Tatar z łososia z imbirem
15min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 Min
Tatar z łososia
10min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 Min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 Min
Małże po marynarsku
1h 15min
Saganaki z krewetkami i fetą
35min
Tatar
45 Min