Urządzenia i Akcesoria
Jaglane batony z migdałami
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 20 min
10 sztuk
Składniki
Jaglane batony
-
100 g kaszy jaglanej Melvit
-
wrząca woda ilość do opłukania kaszy
-
100 g migdałów, w płatkach100 g migdałów, w słupkach
-
1000 g wody
-
40 g masła orzechowego podzielonego na kawałki
-
50 g oleju kokosowego podzielonego na kawałki
-
50 g syropu klonowego50 g syropu z agawy
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
Polewa
-
90 g oleju kokosowego podzielonego na kawałki
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
35 g erytrytolu35 g ksylitolu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4.5 g
Kalorie
1144.4 kJ /
273.3 kcal
Tłuszcz
22.3 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska