Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 45 g oleju kokosowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 125 g orzechów pekan
- 45 g wiórków kokosowych
- 70 g surowych ziaren kakaowca, kruszonych
- 185 g daktyli, suszonych, bez pestek, przekrojonych na pół
Masa z awokado
- 7 - 8 limonek, ekologicznych
- 160 g oleju kokosowego
- 500 - 550 g awokado, bardzo dojrzałych, pokrojonych na kawałki
- 100 g miodu
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1871.8 kJ / 452.2 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6h 55min
Owsiane batoniki z batatami
55 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3h 30 min
Ciasteczka panellets z migdałów i batatów
11h 20 min
Batoniki migdałowo-kawowe z czekoladą
4 godz. 50 min
Lody migdałowe (bez cukru)
12h 45min
Ciasto z batatów
1h 50 min
Rożki kokosowo-migdałowe
1h 20 min
Migdałowe brownie z buraka
1h 55min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3h 30 min
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
13 godz. 50 min