Urządzenia i Akcesoria
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
Spód
-
45 g oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
125 g orzechów pekan
-
45 g wiórków kokosowych
-
70 g surowych ziaren kakaowca, kruszonych
-
185 g daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
Masa z awokado
-
7 - 8 limonek ekologicznych
-
160 g oleju kokosowego
-
500 - 550 g awokado bardzo dojrzałych, pokrojonych na kawałki
-
100 g miodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
3.5 g
Kalorie
1871.8 kJ /
452.2 kcal
Tłuszcz
38.4 g
Węglowodany
19.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NATURALNIE SŁODKIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie brownie
2 Std. 45 Min
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
13 Std. 50 Min
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
1 Std.
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 Std. 55 Min
Ciasto z batatów
1 Std. 50 Min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 Min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 Std. 30 Min
Deser z marchewki i nerkowców
25 Min
Tofurnik z mango i limonką
3 Std. 40 Min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 Std. 30 Min
Kuloodporna kawa
10 Min
Migdałowe brownie z buraka
1 Std. 55 Min