
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 40 g moreli suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych
- 200 g serka kremowego
- 100 g jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka miodu
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 518 kJ / 124 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10min
Pasta z prażonego słonecznika
10min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15min
Pesto z jarmużu
25min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2h 10min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 Std. 10 Min
Pasta karczochowa
5min
Pasta wegetariańska
10min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5min
Pasta marchewkowa z figami
2h 30min
Pasta z topinamburu
35 Min