Urządzenia i Akcesoria
Pasta z jarmużu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
40 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
40 g moreli suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
200 g serka kremowego
-
100 g jogurtu greckiego
-
1 łyżeczka miodu
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
489.3 kJ /
117 kcal
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
6.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pesto z jarmużu
25 min
Hummus z buraka
1 godz.
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
10 min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min
Pasta z sera owczego
10 min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15 min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Pesto szpinakowe
10 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min