Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowe brownie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji
Składniki
-
10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wskazówka)
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
-
400 g pomidorów, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki400 g pomidorów, z puszki całych
-
4 jajka
-
100 g ksylitolu
-
50 g oleju kokosowego
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
250 g mąki pszennej typ 550
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta chili, mielonego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
134.1 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1007.6 kJ /
240.7 kcal
Tłuszcz
9.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
38.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKO I ZDROWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brownie z czerwonej fasoli
1 godz.
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2 godz.
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
1 godz.
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 godz.
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Ciasto z batatów
1 godz. 50 min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 min
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 godz. 30 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min