Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
TM6 TM5

Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe

4.1 (141 ocen)

Składniki

  • 200 g ryżu długoziarnistego
  • 300 g mleczka kokosowego
  • 120 g wody
  • 4 jajka
  • 30 g cukru
  • 30 g wiórków kokosowych
  • 1 szczypta soli
  • 400 g bananów, pokrojonych w 5 mm plastry
  • 400 g mango, dojrzałego, pokrojonego w 5 mm plastry
  • 1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • masło klarowane, do smażenia
    lub olej kokosowy, do smażenia
  • cukier puder, do oprószenia

Wartości odżywcze
na 8 sztuk
Kalorie
9493.2 kJ / 2267.4 kcal
Białko
46.2 g
Węglowodany
389.9 g
Tłuszcz
67.2 g
Błonnik
18.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy