![Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F062B904-4B84-49D3-B1E3-005BCFAFCF3A/Derivates/ab030410-3e46-4a11-9eac-72b63764ee20.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g ryżu długoziarnistego
- 300 g mleczka kokosowego
- 120 g wody
- 4 jajka
- 30 g cukru
- 30 g wiórków kokosowych
- 1 szczypta soli
- 400 g bananów, pokrojonych w 5 mm plastry
- 400 g mango, dojrzałego, pokrojonego w 5 mm plastry
- 1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
masło klarowane, do smażenia
lub olej kokosowy, do smażenia - cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 8 sztuk
- Kalorie
- 9493.2 kJ / 2267.4 kcal
- Białko
- 46.2 g
- Węglowodany
- 389.9 g
- Tłuszcz
- 67.2 g
- Błonnik
- 18.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1 godz. 40 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Placki z mąki kokosowej
30 min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50 min
Placki gryczane bez laktozy
35 Min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1 godz. 5 min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 godz. 25 min
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50 min
Naleśniki na mleku kokosowym (bez cukru)
1 godz. 45 min