Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym

Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym

4.5 89 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • 40 - 50 g orzeszków ziemnych, prażonych bez tłuszczu, niesolonych
    40 - 50 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 250 g tofu, miękkiego
  • 300 g bananów, dojrzałych plus 1 banan, pokrojony w 3 mm plastry
  • 50 g masła orzechowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 2 ½ łyżki cukru kokosowego
    2 ½ łyżki cukru trzcinowego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 13.4 g
Kalorie 1429.3 kJ / 341.4 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 37.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...