Urządzenia i Akcesoria
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
40 - 50 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych40 - 50 g orzeszków ziemnych, prażonych bez tłuszczu, niesolonych
-
250 g tofu, miękkiego
-
300 g bananów, dojrzałych plus 1 banan, pokrojony w 3 mm plastry
-
50 g masła orzechowego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
2 ½ łyżki cukru trzcinowego2 ½ łyżki cukru kokosowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.4 g
Kalorie
1429.3 kJ /
341.4 kcal
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
37.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA TRENING
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 godz. 30 min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 godz.
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 min
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Gryczanka z orzechami i rodzynkami
25 min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13 godz. 10 min
Batony energetyczne, pudding ryżowy na parze i sok marchewkowy
14 godz. 15 min
Wegański mus z bananów i awokado
1 godz. 10 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min
Wegański koktajl wysokobiałkowy
5 min
Batony proteinowe
3 godz. 10 min