Quiche z tofu i szpinakiem

Quiche z tofu i szpinakiem

4.3 112 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 kawałków

Składniki

Ciasto
  • 250 g mąki pszennej
  • 120 g margaryny wegańskiej, pokrojonej na kawałki
  • 60 g wody zimnej
  • ½ łyżeczki soli
Nadzienie
  • 30 g mąki sojowej
  • 60 g wody ciepłej
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 400 g tofu, miękkiego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 10 g płatków drożdżowych
  • 15 g skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 2 łyżki bułki tartej wegańskiej
  • 10 pomidorków cherry przekrojonych na pół
  • 3 łyżki migdałów, w płatkach

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 353 kcal / 1480 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...