
Urządzenia i Akcesoria
Quiche z tofu i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 kawałków
Składniki
Ciasto
-
250 g mąki pszennej
-
120 g margaryny wegańskiej, pokrojonej na kawałki
-
60 g wody zimnej
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
30 g mąki sojowej
-
60 g wody ciepłej
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
400 g tofu, miękkiego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
10 g płatków drożdżowych
-
15 g skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
2 łyżki bułki tartej wegańskiej
-
10 pomidorków cherry przekrojonych na pół
-
3 łyżki migdałów, w płatkach
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
353 kcal /
1480 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POTRAWY WEGAŃSKIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Tarta ratatouille (TM5)
1 godz. 30 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Burgery z buraka
3 godz. 25 min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 godz. 30 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min