Quiche z tofu i szpinakiem
TM5 TM6

Quiche z tofu i szpinakiem

4.3 (109 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 250 g mąki pszennej
  • 120 g margaryny, wegańskiej, pokrojonej na kawałki
  • 60 g wody, zimnej
  • ½ łyżeczki soli

Nadzienie

  • 30 g mąki sojowej
  • 60 g wody, ciepłej
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 400 g tofu, miękkiego, odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 10 g płatków drożdżowych
  • 15 g skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 2 łyżki bułki tartej, wegańskiej
  • 10 pomidorków cherry, przekrojonych na pół
  • 3 łyżki migdałów, w płatkach

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1480 kJ / 353 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy