Roladki z bakłażana z pastą orzechową
TM5 TM6

Roladki z bakłażana z pastą orzechową

4.4 (75 ocen)

Składniki

  • 200 - 250 g bakłażana
  • ¼ - ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia bakłażanów
  • 40 - 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 1 gałązka bazylii, świeżej, tylko liście
  • 1 gałązka tymianku, świeżego, tylko liście
  • 1 gałązka cząbru, świeżego, tylko liście (opcjonalnie)
  • 5 - 10 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • ¼ łyżeczki nasion kolendry
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • pestki granatu, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1339 kJ / 319 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
11.7 g
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
3.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy