Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g moreli, dojrzałych, bez pestek, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
- 50 g wody
- 10 g białego octu winnego
- 100 g pomidora, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 10 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1 szczypta soli
- 4 plastry szynki serrano, pokrojonej na kawałki (ok. 50 g)
-
60
g sera koziego, twardego, pokrojonego na kawałki
lub 60 g sera feta, pokruszonego - ocet balsamiczny, do polania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1294.4 kJ / 309.4 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1014.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawny sernik z ziołowym pesto
1h 30min
Zupa krem z kurek
40min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1h
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1h 50min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1h
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 Std. 15 Min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35min
Zupa krem z dyni z gruszką
55min