Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g migdałów, blanszowanych, uprzednio namoczonych 8 godz. (patrz wskazówka)
- 400 g wody mineralnej, niegazowanej
-
50 - 70
g syropu z agawy
lub 50 - 70 g syropu klonowego -
10
g karobu, mielonego
lub 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego - 40 g nasion chia, Melvit
- 250 - 300 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 5 liści mięty, świeżych (opcjonalnie)
-
150
g owoców jagodowych, świeżych, mieszanych, np. malin, borówek amerykańskich, jeżyn
lub 150 g truskawek, świeżych, pokrojonych w 3-4 mm plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1268 kJ / 302.8 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Migdałowa quinoa z owocami
30min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 Std.
Pudding chia z musem jabłkowym
8h 15min
Pudding z chia z kiwi i malinami (bez cukru)
4h 20min
Pudding chia z galaretką borówkową
2 Std. 15 Min
Ryżanka czekoladowo-orzechowa
20min
Legumina z tapioki
50 Min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 Min
Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową
45min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55min
Migdałowy pudding z chia
15 Min
Pudding czekoladowy z chia
20min