
Urządzenia i Akcesoria
Migdałowy pudding chia z musem z mango i owocami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 10 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
140 g migdałów, blanszowanych uprzednio namoczonych 8 godz. (patrz wskazówka)
-
400 g wody mineralnej, niegazowanej
-
50 - 70 g syropu z agawy
-
10 g karobu, mielonego
-
40 g nasion chia Melvit
-
250 - 300 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
5 liści mięty, świeżych (opcjonalnie)
-
150 g owoców jagodowych, świeżych mieszanych, np. malin, borówek amerykańskich, jeżyn
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
302.8 kcal /
1268 kJ
Białko
7.9 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
36.4 g
Błonnik
9.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska