Urządzenia i Akcesoria
Batony z orzeszkami ziemnymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
30 g masła, niesolonego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
35 g orzeszka ziemnego, prażonego, niesolonego
-
30 g siemienia lnianego
-
170 g daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
-
30 g ryżu preparowanego
-
90 g płatków owsianych, błyskawicznych
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
-
130 g masła orzechowego
-
100 g syropu z agawy
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5 g
Kalorie
916.3 kJ /
219 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
24.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 min
Batoniki owsiano-orzechowe z czekoladą
2 godz. 30 min
Batoniki musli
1 godz.
Batony kujona
3 godz. 20 min
Kulki z amarantusa i kakao
1 godz. 20 min
Baton energetyczny Grzegorza Jasińskiego
2 godz. 40 min
Owsiane kulki z kokosem i miodem
25 min
Granola czekoladowa
1 godz. 15 min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min
Ciastka owsiane z orzeszkami ziemnymi i czekoladą
1 godz. 30 min
Ciastka na myślenie
45 min