Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruche ciasto
- 300 g mąki pszennej
- 150 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 100 g wody
Nadzienie
- 500 g miąższu dyni Hokkaido, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 1 cm plastry
- 200 g mleka
- 30 g masła
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 opakowanie sera brie (150 g), pokrojonego w 5 mm plastry
- 1 opakowanie szynki, w plastrach (150 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1312 kJ / 313.6 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 810 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawne placki dyniowe z musem malinowym
45min
Placki z dyni i kurczaka
40min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2 Std. 40 Min
Zupa krem z dyni z gruszką
55min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 Min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 Std. 30 Min
Czarna pizza z duchami
1 Std. 40 Min
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3 godz. 20 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 Std. 30 Min
Tarta dyniowa
3h 15 min
Tarta z dynią
1 Std. 40 Min