Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa

Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa

3.5 51 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji

Składniki

Kruche ciasto
  • 300 g mąki pszennej
  • 150 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g wody
Nadzienie
  • 500 g miąższu dyni Hokkaido pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 500 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm plastry
  • 200 g mleka
  • 30 g masła
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 opakowanie sera brie (150 g), pokrojonego w 5 mm plastry
  • 1 opakowanie szynki, w plastrach (150 g)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 313.6 kcal / 1312 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Sód 810 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...