Urządzenia i Akcesoria
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
300 g mąki pszennej
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
100 g wody
Nadzienie
-
500 g miąższu dyni Hokkaido pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
500 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm plastry
-
200 g mleka
-
30 g masła
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 opakowanie sera brie (150 g), pokrojonego w 5 mm plastry
-
1 opakowanie szynki, w plastrach (150 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
810 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1312 kJ /
313.6 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HALLOWEEN II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Czarna focaccia
2 godz. 40 min
Trufle nietoperze z dynią
2 godz. 30 min
Czarna pizza z duchami
1 godz. 40 min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1 godz. 10 min
Wytrawne magdalenki z chorizo, cukinią i papryką
1 godz. 10 min
Ciasteczka z wróżbą
1 godz. 20 min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 godz. 45 min
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Zapiekana potrawka z mięsa i warzyw z rosołu
1 godz.
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Zupa dyniowa z ravioli
35 min