
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
300 g mąki pszennej
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
100 g wody
Nadzienie
-
500 g miąższu dyni Hokkaido pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
500 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm plastry
-
200 g mleka
-
30 g masła
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 opakowanie sera brie (150 g), pokrojonego w 5 mm plastry
-
1 opakowanie szynki, w plastrach (150 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
313.6 kcal /
1312 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Sód
810 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

HALLOWEEN II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 godz. 45 min
Straszne przekąski
1 godz. 30 min
Trufle nietoperze z dynią
2 godz. 30 min
Czarna pizza z duchami
1 godz. 40 min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1 godz. 10 min
Babeczki z serem brie, dżemem malinowym i sosem chili
2 godz. 25 min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Tort dyniowy
2 godz. 40 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min