Urządzenia i Akcesoria
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
1 słoik
Składniki
-
100 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
woda wrząca, ilość do namoczenia daktyli
-
50 g orzechów laskowych, (patrz wskazówka)50 g orzechów laskowych, blanszowanych (patrz wskazówka)
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
29.4 mg
Białko
18.9 g
Kalorie
5780.2 kJ /
1381.5 kcal
Tłuszcz
91 g
Błonnik
31.1 g
Tłuszcz nasycony
29.5 g
Węglowodany
139.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FIT DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie kulki mocy
15 min
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
40 min
Pasta orzechowa
5 min
Kulki z suszonymi śliwkami
30 min
Mus kawowy (bez cukru)
1 godz. 15 min
Krem czekoladowy z bananami
15 min
Wegański mus z bananów i awokado
1 godz. 10 min
Krem czekoladowy z awokado
5 min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 godz. 10 min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50 min
Krem orzechowo-czekoladowy
5 min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min