
Urządzenia i Akcesoria
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
24 sztuki
Składniki
-
wody100 g
-
cukru160 - 180 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu250 g
-
żółtek8
-
mąki pszennej20 g
-
skrobi ziemniaczanej20 g
-
masło do natłuszczenia form
-
ciasta francuskiego (500-550 g)2 opakowania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
192.2 kcal /
804.7 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
13.1 g
Węglowodany
15.9 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sos holenderski
15 min
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 godz. 35 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym
2 godz. 20 min
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Sos waniliowy
10 min
Tapenada
5 min