Urządzenia i Akcesoria
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
24 sztuki
Składniki
-
100 g wody
-
160 - 180 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
8 żółtek
-
20 g mąki pszennej
-
20 g skrobi kukurydzianej20 g skrobi ziemniaczanej
-
masło do natłuszczenia form
-
2 opakowania ciasta francuskiego (500-550 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.8 g
Kalorie
804.7 kJ /
192.2 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
15.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 Std. 30 Min
Gremolata z parmezanem
5 Min
Crème brûlée
2 Std. 30 Min
Portugalski crème brûlée
25 Min
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 Std. 40 Min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 Std. 35 Min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 Std. 30 Min
Queijadas de Sintra - portugalskie serniczki
1 Std. 45 Min
Tarta cytrynowa z bezą
2 Std. 30 Min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 Std. 10 Min
Portugalskie babeczki z kremem
1 Std. 10 Min