Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
TM5 TM6

Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)

4.6 (167 ocen)

Składniki

  • 100 g wody
  • 160 - 180 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 8 żółtek
  • 20 g mąki pszennej
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
    lub 20 g skrobi kukurydzianej
  • masło, do natłuszczenia form
  • 2 opakowania ciasta francuskiego (500-550 g)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
804.7 kJ / 192.2 kcal
Białko
2.8 g
Węglowodany
15.9 g
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy