Urządzenia i Akcesoria
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
24 sztuki
Składniki
-
100 g wody
-
160 - 180 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
8 żółtek
-
20 g mąki pszennej
-
20 g skrobi kukurydzianej20 g skrobi ziemniaczanej
-
masło do natłuszczenia form
-
2 opakowania ciasta francuskiego (500-550 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.8 g
Kalorie
804.7 kJ /
192.2 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
15.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Tort porowy
1 godz. 30 min
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Queijadas de Sintra - portugalskie serniczki
1 godz. 45 min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 godz.
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Moussaka
1 godz. 55 min