Urządzenia i Akcesoria
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
24 sztuki
Składniki
-
100 g wody
-
160 - 180 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
8 żółtek
-
20 g mąki pszennej
-
20 g skrobi kukurydzianej20 g skrobi ziemniaczanej
-
masło do natłuszczenia form
-
2 opakowania ciasta francuskiego (500-550 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.8 g
Kalorie
804.7 kJ /
192.2 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
15.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 Std. 40 Min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 Std. 10 Min
Portugalskie babeczki z kremem
1 Std. 10 Min
Tapenada
5 Min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 Std. 50 Min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 Std. 20 Min
Sangria Tequila
3 Std. 15 Min
Focaccia
2 Std. 50 Min
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 Std. 20 Min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 Std. 30 Min
Mazurek różany
1 Std. 40 Min