Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)

Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)

4.6 173 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
24 sztuki

Składniki

  • wody
    100 g
  • cukru
    160 - 180 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    250 g
  • żółtek
    8
  • mąki pszennej
    20 g
  • skrobi ziemniaczanej
    20 g
    20 g skrobi kukurydzianej
  • masło do natłuszczenia form
  • ciasta francuskiego (500-550 g)
    2 opakowania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 192.2 kcal / 804.7 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 15.9 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...