Urządzenia i Akcesoria
Orzechowe złote mleko
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
100 g orzechów laskowych uprażonych uprzednio na suchej patelni (patrz wskazówka)
-
600 g napoju sojowego
-
30 - 40 g syropu z agawy30 - 40 g syropu klonowego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 - 2 szczypty kardamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
44.8 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
1045.1 kJ /
249.8 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
2 godz. 30 min
Dyniowe cappuccino
20 min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16 godz.
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 min
Karob do picia - karobowe "kakao" dla alergika
1 godz. 10 min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50 min
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Deser z marchewki i nerkowców
25 min
Herbata chai masala
15 min
Zdrowy kisiel śliwkowy
10 min
Złote mleko z kurkumą
10 min
Deser z kaszy manny
20 min