
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz sojowy z knedlami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Knedle
-
mąki sojowej30 g
-
gorącej wody80 g
-
białych bułek, czerstwych wegańskich (ok. 3 szt.), pokrojonych na kawałki300 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki70 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
napoju sojowego niesłodzonego lub innego napoju roślinnego180 g
-
płatków drożdżowych15 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
Gulasz sojowy
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki250 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju30 g
-
kostki sojowej suchej150 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata500 g
-
wody550 g
-
czerwonego wina, wytrawnego100 g
-
koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
sosu sojowego jasnego55 g
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
kakao naturalnego, niesłodzonego1 łyżeczka
-
papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w paski (4 cm x 0,5 cm)200 g
-
pieczarek pokrojonych w plastry150 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
681.3 kcal /
2850.4 kJ
Białko
32.5 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
81.1 g
Błonnik
13.4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
1927.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POTRAWY WEGAŃSKIE
10 Przepisów
Polska
Polska