Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami

Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami

4.4 148 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 kawałków

Składniki

Jaglany spód
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 15 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 200 g kaszy jaglanej Melvit
  • 1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ - 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
Nadzienie
  • 60 - 80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 70 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 5 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 8 jajek rozm. M
  • 80 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 50 g mleka
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • 12 czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 262.3 kcal / 1097.4 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 980.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...