
Urządzenia i Akcesoria
Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
sera pecorino pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g
Dressing
-
ząbki czosnku2 - 3
-
daktyli, suszonych, bez pestek30 g
-
oliwy z oliwek60 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 25 g
-
soli¾ łyżeczki
Sałatka
-
pestek dyni łuskanych50 g
-
kaszy jaglanej Melvit200 g
-
wody1000 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 łyżeczka
-
przepiórczych jajek (patrz wariant)12
-
czarnych oliwek100 g
-
pomidorów śliwkowych pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
419.2 kcal /
1755 kJ
Białko
17.5 g
Tłuszcz
25.2 g
Węglowodany
34.3 g
Błonnik
3.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 godz.
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
45 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min