Bakłażany po kaszubsku

Bakłażany po kaszubsku

4.3 57 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
10 porcji

Składniki

  • 3 bakłażany średnie, ok. 350 g każdy
  • 20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do posmarowania
  • ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 250 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
  • 30 g rodzynek
  • 8 goździków
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 8 liście laurowe, suszone
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 60 g wody
  • olej lniany do zalania
    olej rzepakowy, od zalania
  • 1 - 2 łyżki ziaren gorczycy

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 307 kcal / 1287 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 396 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...