Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
500 g fileta z dorsza, bez skóry i ości
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g skrobi kukurydzianej50 g skrobi ziemniaczanej
-
200 g ciecierzycy, suszonej
-
440 g wody
-
60 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
450 g dyni obranej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
485.8 mg
Białko
28.3 g
Kalorie
1268.3 kJ /
302.8 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Owsiane batoniki z batatami
55 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello®
2 godz.
Wegańskie „masło”
2 godz.
Placki warzywne z botwinką
30 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
55 min
Bezglutenowy chlebek arabski
1 godz. 50 min