Wersje kompatybilne
Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g fileta z dorsza, bez skóry i ości
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do skropienia
- 1 ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50
g skrobi ziemniaczanej
lub 50 g skrobi kukurydzianej - 200 g ciecierzycy, suszonej
- 440 g wody
- 60 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 450 g dyni, obranej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1268.3 kJ / 302.8 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 485.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
1 godz. 20 min
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1 Std. 5 Min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Pizza tęcza
1h 40min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1h 25min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Letnie rollsy wegańskie
35 min
Jogurt sojowy (wegański)
12h 15min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1h 45min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16h
Bezglutenowy chlebek arabski
1 Std. 50 Min
Frytki z warzyw z domową mieszanką przypraw
1 Std. 5 Min