Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem
TM6 TM5

Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem

3.5 (24 oceny)

Składniki

  • 500 g fileta z dorsza, bez skóry i ości
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do skropienia
  • 1 ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
    lub 50 g skrobi kukurydzianej
  • 200 g ciecierzycy, suszonej
  • 440 g wody
  • 60 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 450 g dyni, obranej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1268.3 kJ / 302.8 kcal
Białko
28.3 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
12.8 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Błonnik
6.3 g
Sód
485.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy