
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
500 g fileta z dorsza, bez skóry i ości
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
200 g ciecierzycy, suszonej
-
440 g wody
-
60 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
450 g dyni obranej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
302.8 kcal /
1268.3 kJ
Białko
28.3 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
485.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska