Tatar z warzyw i wodorostów

Tatar z warzyw i wodorostów

4.6 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • wody
    300 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 5 mm kawałki
    250 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 5 mm kawałki
    130 g
  • bakłażana pokrojonego na 5 mm kawałki
    130 g
  • cukinii pokrojonej na 0,5 cm kawałki
    100 g
  • wodorostów wakame, suszonych
    4 - 5 łyżek
  • ciepła woda do namoczenia wodorostów
  • ząbek czosnku mały
    1
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    40 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    40 g
  • kaparów, konserwowych
    10 g
  • ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
    50 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • oleju sezamowego, prażonego
    10 g
  • soli
    1 - 2 łyżeczki
  • natka pietruszki, świeża tylko liście, do dekoracji
  • ziarna sezamu, białego do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 97.8 kcal / 409.3 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 8.3 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 438 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...