Urządzenia i Akcesoria
Tatar z warzyw i wodorostów
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
300 g wody
-
250 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 5 mm kawałki
-
130 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 5 mm kawałki
-
130 g bakłażana pokrojonego na 5 mm kawałki
-
100 g cukinii pokrojonej na 0,5 cm kawałki
-
4 - 5 łyżek wodorostów wakame, suszonych
-
ciepła woda do namoczenia wodorostów
-
1 ząbek czosnku mały
-
40 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
10 g kaparów, konserwowych
-
50 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
10 g oleju sezamowego, prażonego
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
natka pietruszki, świeża tylko liście, do dekoracji
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
438 mg
Białko
2 g
Kalorie
409.3 kJ /
97.8 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
8.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 godz. 50 min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Dressing borówkowo-balsamiczny
5 min
Hummus z gremolatą z cukinii i serem feta
45 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Surówka brokułowa z jagodami goji
10 min
Zupa krem z topinamburu
2 godz. 10 min
Krem z topinamburu z kindziukiem
55 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min