
Urządzenia i Akcesoria
Tatar z warzyw i wodorostów
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
wody300 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 5 mm kawałki250 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 5 mm kawałki130 g
-
bakłażana pokrojonego na 5 mm kawałki130 g
-
cukinii pokrojonej na 0,5 cm kawałki100 g
-
wodorostów wakame, suszonych4 - 5 łyżek
-
ciepła woda do namoczenia wodorostów
-
ząbek czosnku mały1
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół40 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół40 g
-
kaparów, konserwowych10 g
-
ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki50 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
oleju sezamowego, prażonego10 g
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża tylko liście, do dekoracji
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
97.8 kcal /
409.3 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
8.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
438 mg