Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wody
- 250 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 5 mm kawałki
- 130 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 5 mm kawałki
- 130 g bakłażana, pokrojonego na 5 mm kawałki
- 100 g cukinii, pokrojonej na 0,5 cm kawałki
- 4 - 5 łyżek wodorostów wakame, suszonych
- ciepła woda, do namoczenia wodorostów
- 1 ząbek czosnku, mały
- 40 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 40 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 10 g kaparów, konserwowych
- 50 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 10 g oleju sezamowego, prażonego
- 1 - 2 łyżeczki soli
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
- ziarna sezamu, białego, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 409.3 kJ / 97.8 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 438 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1h 20 min
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40 min
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1h
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 Std. 30 Min
Wegańskie tajskie zielone curry, ryż jaśminowy; Sorbet z mango i kokosa
1h
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 Std. 10 Min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM5)
40 min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Tofu po koreańsku
1h 20 min