Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
TM6 TM5

Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym

3.4 (48 ocen)

Składniki

Kotleciki

  • 1 cytryna, ekologiczna
  • 200 g batata, pokrojonego na kawałki
  • 200 g papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g pora, pokrojonego na 1 cm kawałki
  • 150 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (opcjonalnie)
  • 45 g siemienia lnianego
  • 2 jajka

Dressing jogurtowy

  • 80 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 20 g bazylii, świeżej, tylko liście
  • 20 g kolendry, świeżej, tylko liście
  • 20 g szczypiorku, świeżego, pokrojonego na 5 cm kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 30 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
460.5 kJ / 110.1 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
8.1 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
2.1 g
Sód
197.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy