Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
14 sztuk
Składniki
Kotleciki
-
1 cytryna ekologiczna
-
200 g batata pokrojonego na kawałki
-
200 g papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g pora pokrojonego na 1 cm kawałki
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
½ - 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
45 g siemienia lnianego
-
2 jajka
Dressing jogurtowy
-
80 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
½ papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g bazylii, świeżej tylko liście
-
20 g kolendry, świeżej tylko liście
-
20 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 5 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
120 g jogurtu naturalnego
-
30 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
197.7 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
460.5 kJ /
110.1 kcal
Tłuszcz
8.1 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką
1 godz. 5 min
Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami
45 min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 godz.
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Bezglutenowe owsiane placki na domowym napoju z orzeszków ziemnych
8 godz. 55 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Pizza na spodzie z batatów
1 godz. 5 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min