![Zupa z bobu i pomidorów; Ziołowe pęczotto ze szparagami Zupa z bobu i pomidorów; Ziołowe pęczotto ze szparagami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1d0a412ee33584e3758aa344a4385cf0/Derivates/be95ecd3c82248745c9863ae3f22c7b54139a3fc.jpg)
Wersje kompatybilne
Zupa z bobu i pomidorów; Ziołowe pęczotto ze szparagami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1930 g wody
-
500
g bobu, świeżego
lub 500 g bobu, mrożonego -
60
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g bazylii, świeżej, tylko liście
- 4 - 5 liści mięty, świeżych
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
- 40 g oliwy z oliwek
-
400
g pomidorów, dojrzałych, bez skóry, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki -
3
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 80 g makaronu do zupy, suchego, drobnego, o czasie gotowania 5-7 min
- 250 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 1 pęczek zielonych szparagów (ok. 500 g), bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2527.7 kJ / 604.1 kcal
- Białko
- 28.7 g
- Węglowodany
- 94.4 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 24.2 g
- Sód
- 277.6 mg
Alternatywne przepisy
Londyńska zupa grochowa
50 Min
Wegetariańska zupa gulaszowa z dyni; Kokosowy ryż ze smażonymi bananami
55 min
Warzywna zupa krem; Warzywa z kurczakiem, ryżem i sosem musztardowym; Lemoniada; Jabłka pod kruszonką
1 Std. 10 Min
Zupa dyniowo-paprykowa; Warzywa z pary; Kurczak w kremowym sosie pomidorowym
1 Std.
Zupa krem z batatów z orzechową posypką
50 Min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
1 Std. 10 Min
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2h 20 min
Zupa szpinakowa; Risotto z krewetkami i groszkiem
45 Min
"Serowa" wegańska zupa z brokułów
1 Std.
Zupa kalafiorowa; Makaron z chorizo i papryką
35 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 Min
Zupa botwinka
40 Min