Stacja Thermomix® Friend jest potrzebna

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest stacja Thermomix® Friend. Dowiedz się więcej

Zupa z bobu i pomidorów; Ziołowe pęczotto ze szparagami
TM5 / TM6 + Thermomix® Friend

Zupa z bobu i pomidorów; Ziołowe pęczotto ze szparagami

4.4 (14 ocen)

Składniki

  • 1930 g wody
  • 500 g bobu, świeżego
    lub 500 g bobu, mrożonego
  • 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 10 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 10 g bazylii, świeżej, tylko liście
  • 4 - 5 liści mięty, świeżych
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 400 g pomidorów, dojrzałych, bez skóry, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g makaronu do zupy, suchego, drobnego, o czasie gotowania 5-7 min
  • 250 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 1 pęczek zielonych szparagów (ok. 500 g), bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2527.7 kJ / 604.1 kcal
Białko
28.7 g
Węglowodany
94.4 g
Tłuszcz
16.8 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Błonnik
24.2 g
Sód
277.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy