Urządzenia i Akcesoria
Zupa z bobu i pomidorów; Ziołowe pęczotto ze szparagami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
1930 g wody
-
500 g bobu, mrożonego500 g bobu, świeżego
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g bazylii, świeżej tylko liście
-
4 - 5 liści mięty, świeżych
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki400 g pomidorów, dojrzałych bez skóry, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g makaronu do zupy, suchego drobnego, o czasie gotowania 5-7 min
-
250 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
1 pęczek zielonych szparagów (ok. 500 g), bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
277.6 mg
Białko
28.7 g
Kalorie
2527.7 kJ /
604.1 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
24.2 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
94.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35 min
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1 godz. 40 min
Zupa krem z pietruszki; Pomidorowy ryż z łososiem (kabsa)
1 godz. 10 min
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55 min
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40 min
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Zupa fasolowa; Makaron w kremowym sosie z boczkiem
40 min
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
1 godz. 10 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Zupa krem z cukinii
35 min
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2 godz. 20 min