Urządzenia i Akcesoria
Trendy Lunch (quinoa trio, cukinia, pomidory) z pulpetami z indyka i surówką
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Surówka
-
250 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
-
100 - 120 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
10 g oleju rzepakowego
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Trendy Lunch (quinoa trio, cukinia, pomidory) z pulpetami z indyka
-
80 g ziaren sezamu, białego
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g koperku, świeżego tylko liście
-
300 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, np. z uda, bez białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki300 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości bez białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 jajko rozm. M
-
20 - 25 g otrębów owsianych (opcjonalnie) Melvit
-
30 g sosu sojowego
-
1200 - 1300 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
1 łyżeczka soli
-
200 g mieszanki Trendy Lunch Melvit (quinoa trio, cukinia, pomidory)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
43.4 g
Kalorie
2181.3 kJ /
521 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Błonnik
8.6 g
Węglowodany
37.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Surówka rainbow slaw (TM5)
15min
Surówka wielowarzywna
10min
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1h 15min
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1h 15min
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1h 20min
Surówka z marchewki z chrzanem
5min
Surówka z kiszonych ogórków
15min
Marchewka na ciepło
35min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5min
Surówka z kapusty pekińskiej
5min
Surówka z selera na słodko
15min
Surówka z czerwonej kapusty
15min