Marynata tandoori
TM6 TM5

Marynata tandoori

4.6 (35 ocen)

Składniki

  • 1 łyżeczka nasion kardamonu
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 goździk
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 5 - 10 g kolendry, świeżej
  • 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 80 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 g oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
  • ½ - 1 łyżeczka chili, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
1700 kJ / 406 kcal
Białko
12.7 g
Węglowodany
38.3 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
4.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy