Marynata tandoori

Marynata tandoori

4.6 36 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 Cały przepis

Składniki

  • nasion kardamonu
    1 łyżeczka
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • goździk
    1
  • liść laurowy, suszony
    1
  • kolendry, świeżej
    5 - 10 g
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
    10 g
  • ząbki czosnku
    3
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    15 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • jogurtu naturalnego
    150 g
  • koncentratu pomidorowego
    50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • oleju słonecznikowego
    20 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżka
  • papryki ostrej, mielonej
    1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kurkumy, mielonej
    ½ łyżeczki
  • chili, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • soli
    1 ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 Cały przepis

Kalorie 406 kcal / 1700 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 38.3 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...