Marynata tandoori

Marynata tandoori

4.6 38 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
400 g

Składniki

  • 1 łyżeczka nasion kardamonu
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 goździk
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 5 - 10 g kolendry, świeżej
  • 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 80 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 g oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
  • ½ - 1 łyżeczka chili, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 101.5 kcal / 425 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 9.6 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...