
Urządzenia i Akcesoria
Warzywa faszerowane kurczakiem i ryżem z pietruszkową kruszonką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
Warzywa faszerowane
-
czerwona papryka (ok. 240 g)1
-
żółta papryka (ok. 240 g)1
-
cukinia (ok. 650 g)1
-
pieczarek dużych (o wadze ok. 40 g każda)5 - 6
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia15 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ryżu, ugotowanego (patrz wskazówka)250 - 280 g
-
serka kremowego śmietankowego125 - 150 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 czubata łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
ugotowanego mięsa z kurczaka, bez skóry, bez kości (patrz wskazówka), pokrojonego na 3 cm kawałki250 - 300 g
-
woda do pieczenia warzyw
Pietruszkowa kruszonka
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
białej bułki, czerstwej pokrojonej na kawałki40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
411.4 kcal /
1722.2 kJ
Białko
19.5 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
48.6 g
Błonnik
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Mini frittaty z warzywami
35 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 godz. 15 min
Bakłażany nadziewane kaszą gryczaną i pulpetami z kurczaka
1 godz. 35 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Cukinia faszerowana
1 godz. 40 min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Zapiekanka z mielonym mięsem, bakłażanem i cukinią
1 godz. 25 min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min
Naleśniki z brokułami i sosem serowym
1 godz. 25 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Papryki faszerowane kurczakiem curry i ryżem
1 godz. 20 min