Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami

Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami

4.2 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 35 min
16 porcji

Składniki

Farsz
  • 5 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 120 g czarnych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy
  • 500 g wody
  • 7 jajek
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki
    200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia fasolki i do smaku
  • 200 g oleju o neutralnym smaku, np. rzepakowego, tłoczonego na zimno
    200 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
  • 2 chleby pełnoziarniste o wydłużonym kształcie (Ø kromki 8-9 cm), np. chleb drwalski (ok. 400 g każdy)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 283.4 kcal / 1186.7 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 26.8 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 612.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...