
Urządzenia i Akcesoria
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 35 min
16 porcji
Składniki
Farsz
-
bazylii, świeżej tylko liście5 g
-
czarnych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy120 g
-
wody500 g
-
jajek7
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki200 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia fasolki i do smaku1 łyżeczka
-
oleju o neutralnym smaku, np. rzepakowego, tłoczonego na zimno200 g
-
ząbek czosnku1
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku1 szczypta
-
chleby pełnoziarniste o wydłużonym kształcie (Ø kromki 8-9 cm), np. chleb drwalski (ok. 400 g każdy)2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
283.4 kcal /
1186.7 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
26.8 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
612.3 mg