
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 kawałków
Składniki
-
150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
260 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
430 - 440 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
6 jajek
-
200 g zakwasu na żurek
-
160 g śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g białej kiełbasy, parzonej (ok. 6 szt. cienkich kiełbasek), pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
287.3 kcal /
1203 kJ
Białko
8.6 g
Tłuszcz
20.1 g
Węglowodany
18.9 g
Błonnik
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2 godz. 35 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 godz.
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Klops z papryką i jajkiem
1 godz. 40 min
Tarta z kurczakiem
1 godz. 55 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min
Tort porowy
1 godz. 30 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min