Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym

Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym

4.3 96 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 kawałków

Składniki

  • 150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 260 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 430 - 440 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 6 jajek
  • 200 g zakwasu na żurek
  • 160 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • 1 łyżka majeranku, suszonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g białej kiełbasy, parzonej (ok. 6 szt. cienkich kiełbasek), pokrojonej na ok. 2 cm kawałki

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 287.3 kcal / 1203 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 20.1 g
Węglowodany 18.9 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...