
Urządzenia i Akcesoria
Meksykański twarożek wiejski
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
tortilli kukurydzianych małych12
-
pełnotłustego mleka1500 g
-
soku z cytryny50 g
-
cebuli przekrojonej na pół75 g
-
zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki10 g
-
kolendry, świeżej tylko liście5 - 10 g
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
305 kcal /
1281 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
10 min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min
Ostry sos z bananów
35 min
Twarożek
4 godz. 30 min
Pikantne aïoli
15 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Pasta z sera owczego
10 min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min
Twarożek kanapkowy
5 min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 min
Wiosenny twarożek z tofu
10 min