Urządzenia i Akcesoria
Meksykański twarożek wiejski
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
12 tortilli kukurydzianych małych
-
1500 g pełnotłustego mleka
-
50 g soku z cytryny
-
75 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g czerwonej papryczki chili, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)10 g zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14 g
Kalorie
1281 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocny sos majonezowy
45 min
Ostry sos z bananów
35 min
Twarożek
4 godz. 30 min
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
20 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Dżem z suszonych fig i moreli
40 min
Pasta z sera owczego
10 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Twarożek kanapkowy
5 min
Masło pomidorowo-czosnkowe
10 min