Urządzenia i Akcesoria
Meksykański twarożek wiejski
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
12 tortilli kukurydzianych małych
-
1500 g pełnotłustego mleka
-
50 g soku z cytryny
-
75 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g czerwonej papryczki chili, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)10 g zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14 g
Kalorie
1281 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 godz.
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35 min
Migas z papryczkami Padrón
30 min
Jogurt z musem z owoców leśnych
12 godz. 30 min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25 min
Makaron z makrelą i cytryną
30 min
Twarożek
4 godz. 30 min
Szary sos polski
10 min
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20 min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Sos cytrynowy z awokado i szynką
35 min