Urządzenia i Akcesoria
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
500 g wody
-
400 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 3 cm kawałki
-
6 czerwonych cebul (ok. 180 g każda), obranych, z odciętą podstawą
-
30 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
15 g mieszanych ziół, świeżych (np. natka pietruszki, tymianek, rozmaryn), tylko liście
-
20 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
1 łyżka orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych1 łyżka orzeszków piniowych
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
1 łyżka majeranku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
317.5 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
450.8 kJ /
107.7 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
14.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
20 min
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40 min
Roladki z ogórka
30 min
Scones z camembertem
45 min
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35 min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2 godz.
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 godz. 30 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min