
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 500 g wody
- 400 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 6 czerwonych cebul (ok. 180 g każda), obranych, z odciętą podstawą
- 30 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 15 g mieszanych ziół, świeżych (np. natka pietruszki, tymianek, rozmaryn), tylko liście
- 20 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
-
1
łyżka orzeszków piniowych
lub 1 łyżka orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 łyżka majeranku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 450.8 kJ / 107.7 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 317.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5hod. 35min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 godz. 35 min
Buraczane bułeczki bao z boczniakami
1h 40 min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45 min
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40 min
Roladki z ogórka
30 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 Std. 50 Min
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
3h 45min
Kule serowe
1 Std.
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35 min
Masło czosnkowo-oliwkowe
10 min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 Std. 30 Min