Urządzenia i Akcesoria
Kremowy dressing francuski
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
550 g
Składniki
-
120 g oleju słonecznikowego
-
2 żółtka
-
40 g musztardy Dijon
-
20 - 30 g białego octu winnego
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli morskiej
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
-
250 g śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
2.7 g
Kalorie
1528.2 kJ /
364.9 kcal
Tłuszcz
38.5 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DRESSINGI SAŁATKOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dressing limonkowo-miętowy
10 min
Sos cytrynowy z awokado i szynką
35 min
Dressing orientalny
10 min
Sos majonezowy z chimichurri
10 min
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Sos romesco
1 godz. 25 min
Sos berneński
15 min
Dressing jogurtowo-pomarańczowy z makiem
10 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Sos jogurtowy
5 min
Dressing do sałatki Cezar
5 min
Sos holenderski
15 min