
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g oleju słonecznikowego
- 2 żółtka
- 40 g musztardy Dijon
- 20 - 30 g białego octu winnego
- ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki soli morskiej
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
- 250 g śmietany, 18% tłuszczu, w temp. pokojowej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1528.2 kJ / 364.9 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos jogurtowy
5min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5min
Remoulade
10min
Sałata z sosem winegret
5min
Sos berneński
15min
Winegret w stylu azjatyckim
10min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 Min
Dressing jogurtowo-pomarańczowy z makiem
10min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5min
Sos holenderski
15min
Dressing do sałatki Cezar
5min
Sos winegret
5min