
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g oleju słonecznikowego
- 2 żółtka
- 40 g musztardy Dijon
- 30 g białego octu winnego
- ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki soli morskiej
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
- 250 g śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 8405 kJ / 2007 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 212 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos winegret
5min
Sos tatarski
5min
Sałata z sosem winegret
5min
Dressing do sałatki Cezar
5min
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Sos jogurtowy
5min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5min
Dressing jogurtowo-pomarańczowy z makiem
10 min
Sos balsamiczny
25min
Dressing orientalny
10 min
Sos miodowo-musztardowy
10 min